• Zich inloggen
Amazonewoud: G7-landen beloven vuur te helpen bestrijden en schade te herstellen

De leiders van de G7, de belangrijkste industrielanden, willen Brazilië en andere landen in het Amazonegebied helpen om de branden daar te bestrijden en de schade te herstellen. We zijn het hier allemaal over eens, zegt de Franse president Emmanuel Macron, die de top van de G7 in Biarritz voorzit. Het gaat zowel om technische als om financiële steun.

Julie had het moeilijk op school, leerkracht Maria gaf haar weer vertrouwen: "Dankzij haar hield ik vol"

Welke fantastische leerkracht heeft voor u het verschil gemaakt? Dat was onze vraag en we kregen meer dan 200 reacties, stuk voor stuk hartverwarmende verhalen. Wij zochten 5 oud-leerlingen op en brachten hen weer samen met de leerkracht die hun leven veranderde. We steken van wal met het verhaal van Julie (31).

Hoe het vertrek van Didier Reynders de politieke stabiliteit kan ondermijnen

Didier Reynders is zo goed als weg, eindelijk heeft hij die internationale topjob te pakken. Het kan vreemd klinken over een man die de voorbije jaren zo verguisd werd, zeker in Vlaanderen, maar zijn vertrek dreigt de politieke stabiliteit in eigen land te ondergraven. Al is het maar omdat de MR nu helemaal onthoofd is.

Coup de théâtre op G7-top: regeringsvliegtuig met Iraanse minister van Buitenlandse Zaken landt in Biarritz

In Biarritz, in Frankrijk, waar de G7-top plaatsvindt, is vanmiddag een regeringsvliegtuig van Iran geland met aan boord minister van Buitenlandse Zaken Javad Zarif. Hij kwam er op uitnodiging van de Franse minister van Buitenlandse Zaken Le Drian en is vanavond alweer vertrokken. Er zouden geen gesprekken met de VS op het programma hebben gestaan.

Dé foto van de G7-top: 8 van de machtigste mensen ter wereld richten hun blik ten hemel

Elke G7-top levert wel een iconisch beeld op en bij deze editie in Biarritz in Frankrijk is dat niet anders. Een kiekje dat de 8 deelnemende partijen in vogelvlucht in beeld brengt, gaat met alle aandacht lopen.

"Eerste dode gelinkt aan gebruik elektronische sigaret in VS"

In de Verenigde Staten is voor het eerst een patiënt gestorven aan een longziekte die wordt gelinkt aan het roken van elektronische sigaretten. Er zouden nog 193 potentiële gevallen zijn. Dat heeft de Amerikaanse gezondheidsdienst CDC gemeld. "Longartsen zeggen al jaren dat de e-sigaret niet als veilig alternatief voor roken mag beschouwd worden", waarschuwt professor en longarts van UZ Gent Guy Joos.

TGV rijdt in op kudde: 22 koeien overleven de klap niet

Een TGV heeft in Frankrijk 22 koeien doodgereden. Het ongeval gebeurde op de spoorverbinding met Zwitserland. De inzittenden van de hogesnelheidstrein zijn ongedeerd gebleven.

Méér rijstroken en toch méér file: is investeren in ring­wegen rond Antwerpen en Brussel weg­gesmeten geld?

De Vlaamse overheid bouwt momenteel aan de Oosterweelverbinding in Antwerpen en wil ook rijstroken toevoegen aan de ring rond Brussel. Extra rijstroken voor een snelweg: het beste recept om files te bestrijden? Zo lijkt het toch. Maar onderzoek in Noord-Amerika en Europa wijst uit dat de files na 10 jaar gewoon weer terugkeren. Hoe kan dat? Antwoord: "latente vraag". Wat is dat eigenlijk en kunnen we daar in Vlaanderen iets uit leren?

Het weer

Bekijk het weerbericht van zondag 25 augustus om 20 uur. De weersverwachting in tekst en beeld

Het Journaal Laat

Bekijk hier "Het Journaal Laat" van zondag 25 augustus.


Newsflash

Weerbericht

Maandag 16° 32°
Dinsdag 18° 32°
Woensdag 19° 31°
Donderdag 18° 24°
Vrijdag 12° 24°

Overzicht om 06:50

 • Oostende : 15°
 • Gent : 15°
 • Antwerpen : 16°
 • Brussel : 16°
 • Charleroi : 15°
 • Namen : 16°
 • Luik : 18°

Het weer in het nieuws

 • Overal MeteoBelgie raadplegen!

  Overal MeteoBelgie raadplegen!

  MeteoBelgie gaat overal met u mee, via uw PC, tablet of smartphone!
 • WRF-model

  WRF-model

  MeteoBelgie biedt u de fijnmazige kaarten aan van het WRF-model.
 • Meteogram WRF

  Meteogram WRF

  Raadpleeg onze eigen meteograms gebaseerd op het WRF-model voor elke postcode in België !

Overzicht in reële tijd

Webcam Andenelle

Andenelle om 06:57
Temperatuur : 15.2°C
Druk : 1019 hPa
Vochtigheid : 88%
Neerslag (24u) : 0 mm
Wind : Oost (zeer zwak)