• Zich inloggen
Schimmelkamers, stroomonderbrekingen en tonnen papier: Justitie kreunt onder de besparingen  

Bouwvallige gerechtsgebouwen, gebrekkige informatisering en een tekort aan personeel. Justitie worstelt er al jaren mee, maar ook deze legislatuur werden de problemen niet volledig opgelost. Wat is de impact op de werking van Justitie? De redactie van het verkiezingsprogramma "Iedereen Kiest" zocht antwoorden bij het hof van beroep in Antwerpen en bij de griffie van Tongeren.  

Britse premier Theresa May stelt haar brexitplan "van de laatste kans" voor

In een toespraak heeft premier Theresa May haar "nieuwe en verbeterde" versie van haar brexitakkoord voorgesteld. Het is volgens haar de laatste kans om een ordelijke brexit te laten goedkeuren door het parlement. Dat parlement zou een grotere zeggenschap krijgen in die brexit. May zet ook de deur op een kier voor een nieuw referendum, maar dan moeten de parlementsleden wel eerst het akkoord goedkeuren.

De Wever over "razzia's" in functie van "Air Francken": "Het gaat hier over dealers, mensenhandelaars, en pooiers"

Er is vandaag commotie ontstaan over een uitspraak van N-VA-voorzitter Bart De Wever van november 2016. In een toespraak tot N-VA-aanhangers had hij het toen over het oppakken van illegale migranten. De geluidsopname van die toespraak duikt nu weer op maar is eigenlijk gewoon oud nieuws, zo blijkt. Zelf neemt De Wever geen woord terug van wat hij heeft gezegd, want hij had het het over criminele illegalen die in de cel thuishoren en zo snel mogelijk op een vliegtuig naar huis moeten worden gezet.

Oude boekenkaft geeft uniek fragment uit eerste Middel­neder­landse wereldgeschiedenis prijs

In Tilburg in Nederland is een origineel fragment van de Spiegel Historiael ontdekt, de eerste Middelnederlandse wereldgeschiedenis die in de 13e en 14e eeuw door 3 schrijvers uit de Zuidelijke Nederlanden is opgesteld. Het fragment zat verstopt in de kaft van een ander werk en vult een belangrijk hiaat in de middeleeuwse kroniek op.

Na Lam Gods nu ook "Duif Gods" helemaal schoongemaakt

De restaurateurs van het Lam Gods zijn bijna klaar met de  reiniging van de panelen. Zo goed als alle oude vernissen, overschilderingen en slechte retouches die in de loop der eeuwen op de houten panelen werden aangebracht, zijn verwijderd. Daarbij is vooral een duif bij wijze van spreken schitterend herboren. Nu begint de wederopbouw van het werk. Nog even geduld dus. 

Intussen al 25 patiënten opgenomen met legionellabesmetting

Er zijn opnieuw twee mensen opgenomen in het ziekenhuis die besmet zijn met de legionellabacterie. Dat meldt het Agentschap Zorg en Gezondheid. Het gaat om een man die vrijdag ziek is geworden, en een vrouw die zaterdag de eerste symptomen ontwikkelde. 

Het weer

Herbekijk het weerbericht van dinsdag 21 mei om 13.30 uur. De weersverwachting in tekst en beeld

LIVE : Het Journaal met VGT

Volg live Het Journaal met Vlaamse Gebarentaal.

Intussen in Congo: president Tshisekedi benoemt premier en laat oppositieleider terugkeren

Congo heeft vier maanden na het aantreden van president Félix Tshisekedi een nieuwe premier: de 74-jarige Sylvestre Ilunga Ilukamba (PPRD), econoom en oudgediende. Tshisekedi heeft zijn kandidaat én zijn moment goed gekozen, zegt ook Congokenner Kris Berwouts. Ook de terugkeer van oppositieleider Moïse Katumbi én van het stoffelijk overschot van vader Etienne Tshisekedi passen in die tactiek. 

Restaurantketen van Britse kok Jamie Oliver gaat over de kop: 1.300 banen bedreigd

Ondanks een nieuwe kapitaalinjectie is het zakenimperium van Jamie Oliver ten onder gegaan. Er staan meer dan duizend banen op de tocht in onder meer Groot-Brittannië, maar ook in Italië.


Bekijk alle actualiteit op : https://www.vrt.be/vrtnws/nl/

Newsflash

Weerbericht

Dinsdag 10° 18°
Woensdag 10° 19°
Donderdag 21°
Vrijdag 12° 19°
Zaterdag 10° 20°

Overzicht om 18:50

 • Oostende : 13°
 • Gent : 16°
 • Antwerpen : 14°
 • Brussel : 16°
 • Charleroi : 18°
 • Namen : 16°
 • Luik : 15°

Het weer in het nieuws

 • Overal MeteoBelgie raadplegen!

  Overal MeteoBelgie raadplegen!

  MeteoBelgie gaat overal met u mee, via uw PC, tablet of smartphone!
 • WRF-model

  WRF-model

  MeteoBelgie biedt u de fijnmazige kaarten aan van het WRF-model.
 • Meteogram WRF

  Meteogram WRF

  Raadpleeg onze eigen meteograms gebaseerd op het WRF-model voor elke postcode in België !

Overzicht in reële tijd

Webcam Rumillies

Rumillies om 19:01
Temperatuur : 19.8°C
Druk : 1018 hPa
Vochtigheid : 45%
Neerslag (24u) : 0 mm
Wind : West