• Zich inloggen
"Verbijsterd, verbitterd en ontgoocheld": vader van vermoorde Eline klaagt milde straf voor ex-vrouw aan in open brief

De vader van de vermoorde Eline Pans heeft in een open brief zijn gevoelens na het proces tegen zijn vrouw Mehrnaz Didgar neergeschreven. Hij schrijft dat hij "verbijsterd, verbitterd en ontgoocheld" achterblijft na de uitspraak van een straf van 5 jaar cel met uitstel voor zijn ex-vrouw. Mehrnaz Didgar bracht hun 14-jarige dochter Eline in 2017 om het leven door verstikking.

"Terreurgroep IS controleert geen territorium in Syrië meer": het einde van het "kalifaat"

De terreurgroep IS is verslagen in Syrië. Dat heeft het Amerikaanse ministerie van Defensie net gemeld aan president Donald Trump. Het stadje Baghuz, het laatste bolwerk van IS, is ingenomen door de Syrische Koerden. Later meer.

Directie skeyes sluit een sociaal akkoord met de socialistische vakbond, anderen verwerpen het

Na uren lang onderhandelen is er deze namiddag een sociaal akkoord gesloten tussen de directie van luchtverkeersleider skeyes én de socialistsche vakbond. De twee andere vakbonden, de christelijke en de liberale, verwerpen het akkoord. Vanaf maandag komen er opnieuw acties en zal het luchtverkeer mogelijk opnieuw verstoord worden.

Waar komt het gebruik van de Minuut Stilte vandaan?

Naar aanleiding van de herdenking van de slachtoffers van de aanslagen van 22 maart in Maalbeek en op de luchthaven van Zaventem is opnieuw een minuut stilte in acht genomen. Een mooi gebruik, dat al een eeuw bestaat. Maar wat is de oorsprong van de traditie? Sofie Lemaire vroeg het in "De wereld van Sofie" op Radio 1 aan "minuut stilte-kenner" Stijn Tormans, auteur en journalist bij Knack. 

Hoe Europa de brexitbal weer in het Britse kamp legde, het relaas van een avond topdiplomatie

Er komt geen chaotische brexit op 29 maart. De 27 Europese regeringsleiders geven de Britse regering nog wat extra tijd, in het beste geval tot 22 mei, in het slechtste geval tot 12 april. En vooral: ze willen zelf niet de schuld krijgen voor een brexit zonder akkoord.

EU, Rusland, Arabieren en Iran wijzen erkenning Golan als deel van Israël af, Trump staat alleen

De Europese Unie is niet van plan om haar standpunt over de bezetting van de Syrische Golanhoogvlakte door Israël te wijzigen. Ook Rusland, de Arabische landen en Iran veroordelen het idee van VS-president Trump om de annexatie van de Golan door Israël te erkennen.

Aalst carnaval dreigt te verdwijnen van Unesco-lijst, "wereldvreemde beslissing" volgens burgemeester

Aalst carnaval verdwijnt mogelijk van de Unesco-lijst voor immaterieel cultureel erfgoed. Dat heeft de organisatie van de Verenigde Naties bekendgemaakt. De beslissing valt in december. Burgemeester Christoph D'Haese (N-VA) heeft het over een "wereldvreemde beslissing".

De glazen bol van Samsung-baas Lukas Schmeink: "Opvouwbare smartphone duur? Innovatie kost geld"

"De glazen bol" is een podcastreeks waarin onze technologie-journalist Loutfi Belghmidi mensen ontmoet die van technologie hun beroep hebben gemaakt. Samen met hen kijken we in hun glazen bol. In de vijfde en laatste aflevering staat Lukas Schmeink centraal. Schmeink is de nummer twee van Samsung Benelux. Hij is ervan overtuigd dat de opvouwbare smartphone zal aanslaan. Samsung is de grootste producent van smartphones ter wereld, maar krijgt steeds meer concurrentie van de Chinese spelers Huawei en Xiaomi. 

Markante plekken: de afgietselwerkplaats, een verborgen stukje erfgoed in het Brusselse Jubelpark 

In de reeks "Markante plekken" gaat onze fotograaf Alexander Dumarey elke week op zoek naar een opvallende plaats met een verhaal. Soms bekend, soms vergeten. Soms druk, soms verlaten. Maar allemaal hebben ze een boeiende geschiedenis. Vandaag: de afgietselwerkplaats van het Museum Kunst & Geschiedenis in Brussel.

Het weer

Herbekijk het weerbericht van vrijdag 22 maart om 13.30 uur. De weersverwachting in tekst en beeld


Bekijk alle actualiteit op : https://www.vrt.be/vrtnws/nl/

Newsflash

 • Winter 2019

  Winter 2019

  Winter 2019 : normaal voor wat betreft de gemiddelde temperatuur, het neerslagtotaal en de neerslagfrequentie, en was zeer abnormaal zonnig.
 • Seizoenstendensen van 28 februari

  Seizoenstendensen van 28 februari

  Wat zijn de laatste tendensen voor de lente?
 • Analyse van het jaar 2018

  Analyse van het jaar 2018

  2018 : uitzonderlijk warm, zeer abnormaal zonnig, zeer abnormaal droog en een jaar met een uitzonderlijk laag aantal neerslagdagen.

Weerbericht

Vrijdag 19°
Zaterdag 14°
Zondag 12°
Maandag 10°
Dinsdag 11°

Overzicht om 17:20

 • Oostende : 9°
 • Gent : 15°
 • Antwerpen : 18°
 • Brussel : 18°
 • Charleroi : 18°
 • Namen : 18°
 • Luik : 19°

Het weer in het nieuws

 • Overal MeteoBelgie raadplegen!

  Overal MeteoBelgie raadplegen!

  MeteoBelgie gaat overal met u mee, via uw PC, tablet of smartphone!
 • WRF-model

  WRF-model

  MeteoBelgie biedt u de fijnmazige kaarten aan van het WRF-model.
 • Meteogram WRF

  Meteogram WRF

  Raadpleeg onze eigen meteograms gebaseerd op het WRF-model voor elke postcode in België !

Overzicht in reële tijd

Webcam Malen

Malen om 17:25
Temperatuur : 19.4°C
Druk : 1026 hPa
Vochtigheid : 40%
Neerslag (24u) : 0 mm
Wind : West (zeer zwak)